Siirry sisältöön

Tietoa valokuidusta

Valokuituyhteydellä varmistat, että saat kotiisi tai loma-asunnollesi laadukkaat ja nopeat tietoliikenneyhteydet.
Valokuituyhteys on erittäin tasalaatuinen, sillä sen enempää myrskyt, tuulet tai puiden kasvaminen tontille eivät vaikuta valokuidun toimintaan, kuten ei myöskään mökkikauden alkaminen lisääntyvine verkon käyttäjämäärineen.

Mikä valokuituliittymä on?

Valokuitu on ohut kvartsilasinen johdin, jossa tiedonsiirto tapahtuu laservalolla. Valokuitu on markkinoiden nopein ja paras yhteysteknologia, joka asennetaan kiinteästi kotiisi tai yritykseesi. Se mahdollistaa tällä hetkellä jopa gigan nettinopeuden, mutta sen kapasiteetti on käytännössä rajaton. Tulevaisuudessa valokuidulla voidaan saada jopa 100 gigan laajakaistanopeudet.

Valokuitu mahdollistaa sujuvan netin käytön arjessa, harrastuksissa ja työssä. Sen avulla saat pätkimättömän ja nopean netin useille laitteille ja käyttäjille samanaikaisesti. Se on huomattavasti nopeampi kuin kuparikaapeli tai langattomat yhteydet. Eikä sinun tarvitse enää jakaa samaa kaistaa naapurien kanssa.

Valokuitu on ylivoimaisin tiedonsiirtotekniikka, joka takaa huolettomat surffailut verkossa. Kun haluat jättää pätkivän netin historiaan, ota meihin yhteyttä.

Miten valokuituliittymän saa ja miten se rakennetaan?

Kuhla rakentaa huippunopeita valokuituverkkoja Kuhmoisten kunnan alueella. Tarkista ensin oheisesta kartasta, onko kotisi tai yrityksesi jo valokuituverkon alueella. Jos näin on, voit tilata valokuituliittymän samantien nopealla toimitusaikataululla.

Jos valokuituverkkoa ei vielä ole, ota meihin yhteyttä, niin teemme sinulle tarjouksen valokuituliittymän rakentamisesta. Tämä ei sido sinua vielä mihinkään, joten voit pyytää tarjouksen huoletta.

Valokuituverkon asennusprosessi

Me hoidamme kaiken rakentamisen puolestasi kaivuusta asennukseen asti.

 • 1

  Valokuituliittymän suunnittelu

  Aivan ensimmäiseksi suunnittelemme verkon ja kaapelien reitit tontillesi. Sovimme yhdessä kanssasi rakentamisen yksityiskohdista eli mistä ja miten kaapelit vedetään. Pyrimme aina tekemään kaivuutyöt siten, että niistä koituu mahdollisimman vähän haittaa pihallesi. Sinun ei siis tarvitse murehtia, että kaivamme ylös perintöruususi tai huolella kasvattamasi pensasaidan ilman lupaasi.

  Seuraavaksi keskustelemme kanssasi, mikä olisi paras paikka, mistä liittymä tuodaan talon sisälle. Se voidaan esimerkiksi vetää talon tekniseen tilaan, josta yhteys jaetaan sitten talon sisäverkkoon. Päätelaite tarvitsee sähköä, joten sen lähelle tulee asentaa pistorasia, jos sellaista ei siinä jo ole.

 • 2

  Valokuitukaapelien kaivuutyöt

  Tämän jälkeen kaivamme reitit kaapelin tuomista varten. Lopuksi siistimme kaikki kaivuujäljet. Mahdollinen piha-asfaltoinnin paikkaus tai irrotettujen pihalaattojen paikoilleenlaitto kuuluu asiakkaalle.

 • 3

  Valokuituyhteys kytketään päälle

  Viimeiseksi asentaja tulee käymään ja kytkee valokuitupäätelaitteen toimintakuntoon. Samalla hän tarkistaa, että yhteys toimii moitteettomasti, ja saat laitteen käyttöopastuksen.

  Tämän jälkeen voit tilata haluamasi laajakaistapalvelut operaattoriltasi, niin pääset nauttimaan huippunopeasta ja huolettomasta nettiyhteydestä.

Tilaa heti valokuituyhteys kotiisi!

Kuhlan toimittaman valokuitukaapelin kautta saat kaikki telepalvelut kotiisi - huippunopean internetin, puhepalvelut sekä kaapeli-TV-kanavat.

logo-200

Kuhmoisten Laajakaista Oy
Postiosoite:
Toritie 34 B, 17800 Kuhmoinen

Vieritä ylös