Valokuitusaatavuuden osoitelistauksen voit ladata tästä.


Kuhmoisten Laajakaista Oy:n rakennusprojekti

Selite:

Sininen ympyrä kirkonkylän ympärillä tarkoittaa kaupallista ei-tuettua aluetta. Ympyrän ulkopuolella oleva alue on tukialuetta.
Siniset täplät ovat vakituisia asuntoja ja punaiset ovat lomakohteita.
Musta viiva kuvaa valokuituverkkoa ja punainen viiva valokuituverkkoa, joka rakentuu mikäli liittyjiä on tarpeeksi.
Numeroidut suorakaiteet kertovat meille reittinumeron, jonka avulla tiedämme mistä runko- tai liityntäverkon kaapelista on kyse.

Oheisen kartan voit ladata tästä.


Kaapeliasennuksen ja liittymän käyttöönoton vaiheet kiinteistössä:

1. Urakoitsijan pihatyöryhmä vetää talokaapelin kivijalkaan.
2. Asentaja asentaa sisäkaapelin ja päätelaitteen ja tekee päätteeseen mittauskytkennän kiinteistön sisällä. Asentaja pyytää asiakkaalta allekirjoituksen Päätelaitteen sijoitussopimukseen.
3. Urakoitsijan teletyömies hitsaa maakaapelin ja sisäkaapelin kuidut yhteen ulkoseinään tulevassa ulkopäätekotelossa. Kaapelilinjan toimivuus mitataan ja laitetilassa tehdään ristikytkentä.
 4. Asentaja poistaa sisäkaapelin mittauskytkennän ja liittää kaapelin päätelaitteeseen. Asentaja kytkee laitteen päälle ja
soittaa Soneralle Avoin Kuitu -palveluun, jotta Avoin Kuitu -palvelu saadaan toimimaan. Koko asennusketju kestää välivaiheineen 2-5 viikkoa. Vaihteluväli johtuusiitä, että esimerkiksi asennuksia ja hitsauksia tulee olla tehtynä tietty määrä, ennen kun teletilassapäästään tekemään ristikytkentöjä. Kytkentöjä tehdään kerralla isompi nippu. Tällöin ensin asennetut kohteet joutuvat odottamaan muiden kohteiden valmistumista ennen seuraavan vaiheen toteutumista. Samoin aikataulu pitenee, mikäli kaapelilinjan mittauslukemat eivät mahdu vaihteluvälin sisään. Tällöin tehdään uusi tarkistus mittaus ja tarvittaessa mahdolliset korjaustoimenpiteet.
 

 
 
Laajakaistan rakennustyön eteneminen:
 
23.10.2017
Asfalttityöryhmä aloittaa kaapelikaivuiden aiheuttamien asfalttivaurioiden korjaamisen tiistaina 24.10.2017.  Myös muut tekemättömät viimeistelytyöt tehdään lokakuun loppuun mennessä. Takuukatselmus suoritetaan kesällä 2018, ja silloin ilmi tulevat korjausta vaativat seikat korjataan kesän aikana.
__________________________________________________________________________________________________________________________________
 
13.10.2017
Viime päivien sateet ovat olleet poikkeuksellisen runsaita. Monet asiakkaamme ovat huomanneet, että avoinna olevat valokuidun jakokaivot ovat täyttyneet vedellä. Urakoitsijamme on vahvistanut, että jatkoskoteloiden tavarantoimittajan mukaan koteloiden tiivisteet kestävät, vaikka ne olisivat veden ympäröimiä. Joten tässä asiassa ei ole syytä huoleen. Toivomme kuitenkin aurinkoisempaa ja poutaisempaa syksyn jatkoa.
__________________________________________________________________________________________________________
 
22.09.2017
 
Laajakaistan rakennustyöt Kuhmoisissa ovat viime metreillä. Kaivuutyöt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä ja viimeistelytyöt, kuten mullitukset ja kivien keräykset valmistuvat lokakuun puolella. Kaivoja kytkentään useamman teletyöryhmän voimin ja asentajamme tekee sisäasennuksia sitä mukaa, kuin se on mahdollista. Kaikki Kuhmoisten Laajakaistan liittyjät tulevat olemaan huippunopeassa verkossa lokakuun loppuun mennessä.
Kaivuutöiden takuukatselmukset tehdään ensi kesänä ja esiin tulevat puutteet korjataan tällöin. Mikäli teillä on jotakin huomautettavaa kaivuutöistä juuri nyt, ottakaa pikaisesti yhteyttä Kuhmoisten Laajakaistaan. Näin saamme korjaustyöt tehtyä jo tämän vuoden puolella!
__________________________________________________________________________________________________________

24.08.2017
 
Päijälän suunnalla muutamissa kiinteistöissä odotellaan edelleen SOR-mittausten tuloksia. Tulosten mukaan joissakin kuiduissa on liikaa vaimennusta, eli valo ei kulje riittävällä nopeudella. Orivedentie 594 kohdalla jatkosta korjataan, jotta ongelmat saadaan selvitettyä ja korjattua. Kun mittaustulokset ovat puhtaat, asentajamme voi käydä kytkemässä puuttuvat kiinteistöt Avoimeen Kuituun.
_________________________________________________________________________________________________________
03.08.2017

Tällä viikolla on tehty SOR -mittauksia sekä Kirkkokadun että Harjunsalmen teletiloissa. Mittaustulokset ovat vielä analysoimatta. Kun passiivisen verkon toimivuus on testattu ja varmistettu, saamme kytkettyä lisää asiakkaita aktiiviverkon piiriin.
Urakoitsijan kaksi teletyöryhmää tekee talopääteasennuksia ja passiiviverkon jatkoja sitä mukaa, kun kaapelia saadaan maihin.
_____________________________________________________________________________________________________________________
 
29.7.2017

Heinäkuussa Elenian sähkökaapelin kaivuiden yhteydessä tapahtuneen 24-tien runkokaapelin rikkoutuminen ja sen aiheuttamien korjaustöiden vuoksi jouduimme siirtämään asentajamme korjaus- ja jälkiasennustehtäviin yli viikon ajaksi. Tästä johtuen Kuhmoisten kirkonkylän alueen rakennusaikataulu on viivästynyt edellisestä suunnitelmasta. Alla päivitetty aikataulu:

Kuhmoisten pohjoispuoli, kaapelit asennettu 27.8. mennessä:
- Niemistöntie, Rekolantie, Lammashaantie, Lammasmäentie, Kaskitie, Laiduntie, Orivedentie 98

Kuhmoisten eteläpuoli, kaapelit asennettu 3.9. mennessä:
- Askonniementie, Lepolankuja, Lepolanpolku, Muurilantie, Kurjenkalliontie, Länkipohjantie 2, Kupelikuja 4, Velisjärventie, Konnuntie, Vainiontie, Päijälänraitti, Haaverannantie

Kuhmoisten eteläinen keskusta, kaapelit asennettu 10.9. mennessä
Kuhmoisten pohjoinen keskusta, kaapelit asennettu 17.9. mennessä

HUOM: Kun verkko on valmis, myös vahinkojen korjausprosessimme on kehitetty loppuun. Tulevaisuudessa pyrimme vahingon sattuessa 12 tunnin korjausaikaan.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

 
19.7.2017
HUOM! Kaapelin katkeamisen aiheuttama vika on nyt korjattu, ja viimeisinkin vika-alueen liittymä saatiin takaisin verkkoon tiistaina alkuillasta. Korjauksen viimeistelytyöt jatkuvat vielä torstaihin asti, mutta tämä ei vaikuta liittymien toimintaan.
__________________________________________________________________________________________________________________________________
 
18.7.2017
HUOM! Elenian kaivuutöiden vioittamien kuitujen korjaustyön Kuhmoisten eteläpuolella odotetaan valmistuvan tänään. Satojen ohuiden kuitujen kuitujen katkaiseminen, vioittuneen osan poistaminen ja paikkaaminen uudella kuidulla käsityönä on ollut hidasta ja tarkkuutta vaativaa työtä. Pahoittelut kaikille asiakkaillemme häiriöstä, olemme pyrkineet korjaamaan vahingon niin pian kuin se on mahdollista.
___________________________________________________________________________________
13.7.2017
HUOM! Elenian kaivuutöiden vioittamien kuitujen korjaustyöt 24- tien varressa Kuhmoisten eteläpuolella noin kaksi kilometriä kirkonkylästä etelään ovat käynnissä. Projektijohdon alustavan aikataulun mukaan vaurio olisi mahdollista saada korjatuksi maanantain 17.7.2017 aikana.
Korjaamistoimet saattavat aiheuttaa käyttökatkoksia Kuhmoisten eteläpuolella myös niissä liittymissä, joiden kuidut ovat säilyneet ehjinä. Tiedotamme asiasta lisää korjauksen edetessä.
___________________________________________________________________________________
12.7.2017
HUOM! Kaapelivika Karklahden puutavaraterminaalin kohdalla Vuorikontien ja Rekolantien välissä. Elenian sähkökaapelin asentajat ovat katkaisseet Kuhmoisten Laajakaistan valokuitukaapelin. Vika koskee Tampereentien, Kissankulman ja Harmoisten suunnan liittymiä. Kaivannossa menee kaksi runkokaapelia, joista toinen on kokonaan poikki ja toinen revennyt. Runkokaapeli tuo valon kirkonkylän teletilasta Kuhmoisten eteläpuolelle, joten katkos koskee suurta osaa eteläpuolen liittymiä. Saattaa olla, että joidenkin asiakkaidemme kuidut ovat säilyneet ehjinä, mutta meillä ei ole asiasta tarkempaa tietoa. Satojen kuitujen korjaushitsaus saattaa kestää useampia päiviä ja molempien kaapeleiden kaikki kuidut joudutaan katkaisemaan korjaustyön aikana. Korjaustarvikkeiden hankinta ja asentajien mobilisointi aloitettiin välittömästi saatuamme tiedon tapahtuneesta vauriosta tänään iltapäivällä puoli kahden aikaan. Pahoittelemme korjaustyöstä asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.
_______________________________________________________________________________________________________________

12.7.2017

Laajakaistarakentaminen Kuhmoisissa etenee vauhdilla.

Tukialueen päälinjoista on enää aloittamatta Säikääntien, Mouhijärventien ja Huhtlahdentien alueet sekä pieniä osia Päijälän suunnassa. Teletyöt eli hitsaukset ja kytkennät etenevät rinnan kaivuutöiden kanssa. Asiakasliittymät ovat pääosin valmiit koko tukialueella, loput saataneen valmiiksi heinäkuun aikana. Poikkeuksina ovat Huhtlahdentie, jonka rakentaminen jää lupa-asioista johtuen syyskuun alkuun sekä Säikääntie, jonka rakentaminen aloitetaan tienhoitokunnan määräyksestä vasta heinäkuun lopulla. Myös Virolahdentie rakennetaan heinäkuun aikana, sillä tielle ei saatu lupaa mennä aikaisemmin. Projektin tässä vaiheessa päällystystä vaatineet kohteet on nyt asfaltoitu.

Kirkonkylän alueen rakentaminen alkaa heinäkuun puolivälissä. Aloituksen viivästyminen johtuu suunnitelmien täsmennyksistä, jotka veivät suunnittelijalta odotettua kauemmin. Kirkonkylä jaetaan viiteen tai kuuteen lohkoon, jotka tehdään kerralla valmiiksi kahden alihankkijan voimin. Noin 400m:n matkalta hyödynnetään yhteistä kaivantoa kaukolämpötyön kanssa. Kirkonkylän alue valmistuu pääosin elokuun aikana. Papinsaaren alue odottaa AVI:n lupaa vesistöosuudelle, joten sen aikataulua ei pystytä tällä hetkellä vielä sanomaan.
Uudet liittymät, joista tehdään sopimus elokuun loppuun mennessä saataneen valmiiksi vielä tämän rakentamiskauden aikana.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 
26.6.2017
Säikääntie sivuhaaroineen rakennetaan heinäkuun puolenvälin jälkeen johtuen tien kärsimistä routavaurioista. Tienhoitokunta ei sallinut rakentamisen aloittamista aikaisemmin, jotta tie ei vaurioituisi lisää. Lisäksi valokuidun rakennustyötä tullaan tekemään ilta-aikaan, jotta liikenne kapealla tiellä ei häiriinny.
 
_________________________________________________________________________________________________________
16.6.2017
Viime vuonna rakennetun valokuituverkon viimeistelytyöt hoidetaan kuluvan kesän aikana. Asfalttityöryhmä saapuu Kuhmoisiin juhannuksen aikoihin tekemään uusia asfaltointeja ja korjaamaan rakennusaikana syntyneitä vaurioita. Kaivuutyössä ylös nousseet kivet kerätään ja kuljetetaan pois koko Kuhmoisten alueelta yhdellä kertaa. Yksityistiet ja ELY-tiet katselmoidaan tiekuntien ja ELY:n kanssa ja ennallistetaan katselmuksessa sovitulle tasolle. Keväällä 2018 tarkistetaan ja korjataan tieliittymien painaumat, jotka ovat aiheutuneet tämän kesän kaapelikaivuista.
Uuden verkon rakentamisen myötä vanhoilla asiakkailla saattaa esiintyä ajoittaisia katkoksia laajakaistapalveluissa, pahoittelemme asiaa. Katkokset ovat kuitenkin lyhytkestoisia ja johtuvat kaapelihitsauksista ja muista rakennustöistä.
__________________________________________________________________________________________________________
2.6.2017
Urakoitsijamme korjaa viime vuonna rakennetun valokuidun aiheuttamia painaumia Kylämäntien varren tieliittymissä. Kaikki liittymät on urakoitsijan toimesta katselmoitu ja havaitut painaumat ym. vauriot korjataan kesäkuun alkupuolella.
 
_____________________________________________________________________________________________________________________
23.4.2017
 
Laajakaistan rakentaminen jatkuu toukokuussa
 
Urakoitsijan koneet siirtyvät Kuhmoisiin viikosta 17 alkaen. Viime vuonna rakentamatta jääneet sivukylien kohteet rakennetaan ensimmäisenä. Myös telemiehet ryhtyvät tekemään hitsauksia, mittauksia ja ristikytkentöjä toukokuussa. Syksyn ja talven ajan tehtyjen sisäasennusten teko jatkuu.
 
 
 
__________________________________________________________________________________
28.1.2017
 
Rakentaminen jatkuu roudan sulattua näillä reiteillä:
 
Harjunsalmi pohjoiseen   
    Sydänmaantie
    Karhilantie
Harjunsalmi Etelään   
    Nelostie
    Alkulantie
    Paaterintie
    Yläpeltolantie
    Honkalantie / Kuorelahdentie
    Haikupohjantie
    Lahnalahdentie
    Hujalantie
    Puukkoistentie
    Konivuorentie
    Savijärventie
Ruoniemi   
    Koppasentie
    Suvirannanpolku
Ruolahti   
   
Hallantie
    Suurijärventie
    Ruokosentie
    Kopsalantie
Patavesi   
   
Nelostie
    Patavedentie
    Kurkelantie
Länkipohjantien suunta   
   
Länkipohjantie
    Kupelikuja
    Velisjärventie
    Konnuntie
    Vainiontie
    Haaverannantie
    Saarikontie
    Puukkoistentie
Kuhmoinen keskusta   
   
Muurilantie
    Kurjenkalliontie
    Askonniementie
    Lepolankuja
Kylämäntien suunta   
 
   Salmelantie
    Mouhijärventie
    Marjamäentie
    Kelkantie
    Salojärventie
    Säikääntie
    Rakojärventie
    Lehmustentie
    Pakarlahdentie
    Lahtelantie
    Kylämäntie
    Särkiniementie
    Hangaslahdentie
Orivedentien suunta   
    Hahmajärventie
    Taipaleentie
    Haukkaniementie
    Tenhytynlahdentie
    Luippusentie
    Toiverannantie
    Poikuksentie
    Sunttilantie
    Niemimaantie
    Suinulantie
    Pihtakuja
    Orivedentie
    Haukkapääntie
    Haukanrannantie
    Rantalantie
    Pitkänvedentie
Päijälä, Leppäkoski   
   
Harjujärventie
    Kallioniementie
    Luhtalantie
    Toivekummuntie
    Särkipohjantie
    Päijäläntie
Poikkijärvi   
  
  Poikkijärventie
    Pälsiläntie
    Rekolankulmantie
    Sipiläntie ja Ojalantie
 Kuhmoisten eteläosa   
   
Sirkottimentie
    Huhtlahdentie
    Vesamäentie
    Kuivajärventie
    Välkkäharjuntie
    Nelostie
    Yhdystie
 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
7.10.2016
 
Rakentaminen käynnissä tai valmis yksittäisiä talokaapelivetoja lukuun ottamatta

Oriveden suunta
Lonkalantie
Orivedentie – 24 -tie (Orivedentien risteys)
 
Padasjoen suunta        
Rekolankulmantie (runkoverkko, taloliittymät 2017)
Rosellintie
Nivuntie
Harmoistentie – Hämeentie – Sumioistentie –Pilkantie     
24 -tie (Kissakulmantien risteys) – Kissakulmantie
Tanhuantie
Pyrölahdentie
Laivarannantie – Sirkottimentie
24 -tie, Pajulantien risteys – Pajulantie
 
Pihlajakoski (Elenian kanssa yhteisrakentaminen sekä oma rakentaminen)
Kärpäntien risteys – Pihlajakoskentie – 24 -tie (Pihlajakoskentien risteys)
Koskelantie – Myllyniemenkuja
Virolahdentie – Askontie – Virolahdentien risteys
 
Ruolahti ja Kärpänkylä
Kärpäntien risteys – Närväntie – Tervalantie
Ruolahdentie – Närväntie
Kivistöntie
Patalantie
Ruonimentie – Koppasentie – Suvirannapolku
Säynätjoentie
Kortelahdentie – Kopsalantie

Tampereen suunta
Karhunkorventie – 24 -tie (Tampereentien risteys)
Tampereentie – Sappeentie  
 
Tehi
Tehintie – Koivistontie – Paronniementie
Petäjämäentie
Lieniementie
Kotalahdentie
Partaalantie
Tehinkärjentie

Luvitukset ovat käynnissä seuraavilla tieosuuksilla

Harjunsalmi
Honkalantie
Ylä-Peltolantie
Paaterintie
Alkulantie
Nelostie
Kyötintie

Kylämän suunta
Länkipohjantie – Kylämäntien risteys
Kupelikuja
Vainiontie
Velisjärventie
Konnuntie
Haaverannantie
Puukkoistentie – Saarikontie
Kylämäntien risteys – Rapuniementien risteys
Hörhäntie
Salmelantie
Kelkantie
Särkiniementie
Mouhijärventie – Marjamäentie – Akselinlahdentie
Hangaslahdentie – Hirvijärventie – Pitkäpohjantie risteys
Salojärventie - Säikääntie – Rakojärventie – Lehmustontie – Lahtelantie

Oriveden suunta
Toiverannantie
Poikuksentie – Sunttilantie – Niemimaantie
Suinulantie
Pitkävedentie (veden ylitys)

Padasjoen suunta
Välkkälänharjuntie
Kauppilantie
Variksentie
 
Pataveden suunta
Nelostie – Kurkelantie – Patavedentie

Puukkoisten suunta
Haikupohjantie – Hujalantie – Puukkoistentie
Savijärventie
Kuorelahdentie
Kuorejärventie

Ruolahti ja Kärpänkylä
Närväntien risteys – Kärpäntie
Äsköläntie
Ala-Kärpäntie
Niinorteentie
Hallantie
Suurijärventie
 
Tampereen suunta
Toivolantie
Sipiläntie – Ojalantie
Riihilahdentie

Rakentaminen viivästynyt

Padasjoen suunta
Tienhoitokunnan luvitus kesken, estää rakentamisen osuudella.
Sirkottimentie – Huhtlahdentie

Päijälä
Yksittäisen maanomistajan osalta luvitus kesken, estää kokonaisuuden rakentamisen.
Päijäläntie – Toivonkummuntie – Särkänpohjantie
Luhtalantie
Harjujärventie
Kallioniementie

Muuta huomioitavaa

Rakentamisreiteillä on yksittäisiä kaivantoja auki hitsaustöiden vuoksi.
Kaivannot tullaan sulkemaan vuoden loppuun mennessä.
Valokuidun liittämiset runkovaloon aloitetaan lokakuun loppupuolella.

Rakentaminen siirretty kesälle 2017

Arvajan suunta
Pihlajakoskentie – (Kyötintien risteys) – Karhilantie – Sydänmaantie

Kylämän suunta
Päijälänraitti

Kirkonkylä
Kaikki taajama-alueen liittymät rakennetaan vuoden 2017 loppuun mennessä
Poikkijärventie
Pälsiläntie

Padasjoen suunta
Yhdystie
24 -tie (Pajulantien risteys) –  Kuivajärventie

Oriveden suunta
Rantalantie – Haukanrannantie – Haukkapääntie (veden ylitys)
Hahmajärventie – Haukkaniementie – Taipaleentie
Tenhetynlahdentie
Luippusentie

Ruolahti ja Kärpänkylä
Ruokosentie

Tampereentie
Kavetie
 
Tehi
Koivistontien taloliittymät

HUOM!
Osa kieppiliittymistä ja valmiusliittymistä rakennetaan vasta vuoden 2017 loppuun mennessä

Rakennetaan kesällä 2017, mikäli tulee riittävästi tilaajia
Tilaukset 28.2.2017 menessä!

Hiukkolansaari
Tampereentie – Hiukkolansaaren alue

Kylämä
Sarvalopantie – Sarvajärventie (veden ylitys)

Nivunniemi
Hämeentie – Nivunniemen alue    

Oriveden kunnan raja
Sappeentie – Liehuntie –Tuomaantie
 
Pihlajakoski
Mäyräperäntie
 
Sirkottimenniemi
Sirkottimentie – Sirkottimenniemen alue
 

2.9.2016

Rakentaminen valmis yksittäisiä talokaapelivetoja lukuun ottamatta:
- Oriveden kunnanraja - kirkonkylän taajaman raja
- Sumioistentie-Hämeentie-VT24
- Laivarannan-VT24
- Kortelahdentie-Kopsalantie-Ruolahdentie

Rakentaminen käynnissä:

- Harjunsalmi-Pihlajakoski rakentaminen edennyt kohdalle Pihlajakoskentie 272
- Paronniementie -Tehintie
- Partaalantie-Tehintie

Rakentaminen viivästynyt:
- Laivarannantie-Huhtlahdentie rakennustyö keskeytynyt luvituksen liittyvän viivästyksen vuoksi
- Virolahti-Pihlajakoski yhteisrakentaminen Elenian kanssa viivästynyt sähköverkkotyön ja maastohaasteiden vuoksi

Luvitukset ovat käynnissä seuraavilla tieosuuksilla:
- Orivedentie-Päijäläntie-Särkänpohjantie
- Muut Orivedentielle liittyvät yksityistiet
- Kotalahdentie-Laivasillantie-Tehintie
- Lieniementie-Takasenlahdentie-Tehintie
- Suurijärventie-Ruolahdentie
- Kortelahdentie- Toukolahdentie
- Ruolahdentie-Ruonimentie-Koppasentie
- Ruolahdentie-Kärpäntie-Pihlajakoski
- Närväntie-Tervalantie
- Kyötintie-Harjunsalmi

Muuta huomioitavaa:
Rakentamisreiteillä on yksittäisiä kaivantoja auki hitsaustöiden vuoksi.
Kaivannot tullaan sulkemaan vuoden loppuun mennessä.
Valokuidun liittämiset runkovaloon aloitetaan aikaisintaan syyskuun lopulla.


22.8.2016
Valokuiturakentajat ovat tällä hetkellä kaivamassa etelän lisäksi kuitua Harjunsalmelta kohti Pihlajakoskea sekä Ruolahden lenkkiä pitkin. Samaan aikaan rakentaminen etenee etelästä 24-tien vartta pitkin kohti kirkonkylää.
4.8.2016
Valokuiturakentajat ovat tällä hetkellä kaivamassa kuitua Harmoistenlahden kohdalla 24-tien varressa. Rakentaminen etenee tästä kohti kirkonkylää.
________________________________________________________________________________________________________________________________________
29.7.2016
Kaapelinkaivuukalusto on tänään Pajulahdentiellä eli 24-tieltä kohti Kellosalmea kulkevan tien varrella. Ensi viikolla kaapelin kaivuu jatkuu 24-tien vartta pitkin kohti Kuhmoista. Vielä on mahdollista tilata valokuituliittymä näiden reittien varrella, kun toimit nopeasti! Soita asiakaspalveluumme 040-1546238 tai lähetä sähköpostia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

15.7.2016
Rakentajamme ovat saaneet Sumioistentien ja Pilkantien kaapeloitua ja ovat tällä hetkellä vetämässä kuitua Hämeentien varteen Harmoisissa.
Padasjoen puolelle jäävä osuus Sumioisten ja Harmoisten välissä kaapeloidaan myöhemmin, kun asiaankuuluvat luvitukset on saatu kuntoon.

8.7.2016
Valokuidun rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä Sumioistentiellä eteläisessä Kuhmoisessa.
Rakentajamme siirtyivät kuuman sään aiheuttaman asfaltin murenemisen vuoksi kaapeloimaan hiekkatien varsia.

21.6.2016
Orivedentien runkoverkon (3282 Kuhmoinen–Päijälä–Puharila) rakentaminen on edennyt keskustan liepeille.
Seuraavaksi kalusto siirtyy Sappeentien liityntäverkon rakentamiseen.
Sen jälkeen suuntaamme Tampereentien (325 Kangasala–Kuhmoinen) reunaa pitkin kohti keskustaa.

30.5.2016
Orivedentien (3282 Kuhmoinen–Päijälä–Puharila) runkoverkon rakennustyöt Päijälästä kohti Kuhmoisten keskustaa ovat käynnissä Luippusentien ja Kangasjärventien välillä.

25.5.2016
Kaivuutyöt jatkuvat kesäkuun alussa Kuhmoisissa Päijälä-Kirkonkylä -tieosuudella. Työt jatkavat matkaa kohti Padasjokea sekä Ruolahden lenkkiä. Pihlajakoskella Elenia vetää sähkökaapeleita maihin Pihlajakoskentiellä ja Virolahdentiellä tulevana kesänä. Näiden alueiden valokuituliittymät on tilattava viimeistään kesäkuun puoleenväliin mennessä, jotta ne ennättävät samaan kaivantoon Elenian kanssa. Myös kirkonkylän taajama-alueen 24-tien, Länkipohjantien ja Orivedentien varren asukkaiden liittymätilaukset on tehtävä pikaisesti, jotta ne osataan ottaa huomioon linjan suunnittelussa.

 
Sivu päivitetty 22.09.2017